Zone de Texte: 11/02/2007      Dîner au  Ithaa Undersea restaurant (Maldives)

<<< menu précédent <<<            sommaire             >>> menu suivant >>>

<<< menu précédent <<<            sommaire             >>> menu suivant >>>

Zone de Texte: Culinary Journey in the
 Maldivian Lagoon… 

Welcome Maldivian “Sai Tea” Infused with Indigenous Plants & Herbs 
“Roshi” Selected Maldivian Flat Breads

 Cold Starter 
Raw Seared “Kanneli” Yellow Fin Tuna with Rihakuru Maldivian Fish Glaze, 
Cracked Black Pepper, Dehydrated Lime Dust, Laced with Lime Oil 
Cooked Seared Lamb Loin with Tahini, Toasted Black Sesame Seeds, 
“Kulhafila” Maldivian Beach Grass with Lime, Onion & Salt 
Seared Smoked Salmon Gravlax Style, Lemon Curd Curried Wasabi Mayonnaise 
Sour Lime & Chili Pickled “Ihi” Maldivian Lobster in Smoked Tomato Jelly

 Hot Starter 
“Assans” Double Duck Essence Infused with Maldivian “Rampe” Leaf with a Toasted Parmesan Chip 
“Gulha” Lollipop Ground Fish Balls with Local Spices, Coconut, Onions, 
Chili & Ginger, Lemongrass Skewered & Shallow Fried 
“Bajiya” Pan-fried Foot Long Samosa Filled with Vegetables, Yellow Curry & Dried Cumin 
“Bondi” Dumplings of Deep-fried Marinated Ground Lamb & Rice Kibbeh Style 

Main Course 
“Baith” Selection of Maldivian Rice 
“Riha” Curry Deep-Fried “Raithmas” Red Snapper on Yellow Curried Dhal 
“Tharukari” Cinnamon & Mild Red Curry Flavoured Fried Vegetables Tempura Style 
“Asdhooni” Black Lacquered Baked Duck Breast Coriander Crusted 
“Kukullhu” Poached Breast of Chicken Roll Filled with Stewed Dates 
& Pickled Lime on a Mild Maldivian Curry Paste Sauce 
“Kanbalhi” Roast Rack Lamb with a Cracked Pistachio & Arabian Red Powder 
“Faru Man” Reef Fish Steamed & Served in an Oriental Nage with Oil Blanched Ponzu Vegetables 
Grilled “Ihi” Maldivian Lobster Napped with Reduced Vanilla, Mint Cream & Gratinated with Hollandaise Sauce 

Dessert 
Candied Mango Mousse with Lemon Grass & Cardamom Essence 
Frozen Yoghurt Mild Curry Flavoured 
Dark Maldivian Banana Muffin served with an Over Cooked Banana Compote & Cracked Meringue 
Tropical Fruit Diced & Bamboo Skewered with Hot Candied Ginger, Chocolate Fondue 
“Ithaa” Assorted Chocolate Dipped Rose Water Candies
Ithaa Undersea

Grâce à une bulle entièrement transparente, ce restaurant est le premier au monde à offrir une vue entièrement panoramique sur les récifs coralliens. Conçu par un cabinet de design néo-zélandais, la coque en verre acrylique est un système utilisé pour les aquariums.

 

Au fond des eaux transparentes de ce lagon des Maldives, le Ithaa Undersea est un restaurant unique au monde. Plongé à 5 mètres de profondeur, il offre une vue panoramique sur l'ensemble de la vie sous-marine du lagon.

 

Ithaa Undersea

Avec une capacité de douze couverts, le Ithaa Undersea privilégie des repas en petit comité. Le concept original de ce restaurant est d'offrir à ses convives la possibilité de se plonger dans le bleu du lagon autour d'un repas raffiné.

 

c'est où les Maldives?drapeau des MaldivesMaldives