Zone de Texte: 11/05/2007      Restaurant  The Fat Duck (Bray, Grande-Bretagne)

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menus sur le site officiel du restaurant:  http://www.fatduck.co.uk/

MENU SAMPLE FOR A LA CARTE
EIGHTY POUNDS

 

 CRAB BISCUIT
Roast foie gras, crystallised seaweed, rhubarb and oyster vinaigrette

CAULIFLOWER RISOTTO
Carpaccio of cauliflower, chocolate jelly RADISH RAVIOLI OF OYSTER
Goats cheese and truffle,
rissole of fromage de tête

LASAGNE OF LANGOUSTINE
Pig's trotter and truffle
(Eight pounds fifty supplement)

ROAST SCALLOP
Scallop tartare, white chocolate and caviar)

BEST END OF LAMB
Purée of onion and thyme, hot pot of lamb neck, sweetbread and oyster

 SADDLE OF VENISON
Celeriac, marron glacé, sauce poivrade,
Civet of venison with pearl barley and red wine; venison and frankincense tea

POT ROAST LOIN OF PORK
Gratin of truffled macaroni
(Ten pounds supplement)

 SOLE VERONIQUE
Pont-Neuf potatoes

 ROAST TURBOT
Mussels, violet artichokes, verjus
Turbot and langoustine royale
(Supplement six pounds fifty)

DÉLICE OF CHOCOLATE
Chocolate sorbet, cumin caramel

TART TATIN
Vanilla ice cream

CHOCOLATE FONDANT
Cardamom, dried apricot yoghurt and harissa ice cream MACERATED STRAWBERRIES
Black olive and leather purée, pistachio scrambled egg MANGO AND DOUGLAS FIR PUREE
Bavarois of lychee and mango, blackcurrant sorbet, blackcurrant and green peppercorn jelly

 CHEESE
(available as an additional course at fourteen pounds) COFFEE, TEAS, TISANES AND PETITS FOURS

 

MENU SAMPLE FOR TASTING MENU
ONE HUNDRED AND FIFTEEN POUNDS

 

NITRO-GREEN TEA AND LIME MOUSSE (2001)
OYSTER AND PASSION FRUIT JELLY, LAVENDER
POMMERY GRAIN MUSTARD ICE CREAM, RED CABBAGE GASPACHO
QUAIL JELLY, CREAM OF LANGOUSTINE, PARFAIT OF FOIE GRAS
OAK MOSS AND TRUFFLE TOAST
(Homage to Alain Chapel)

SNAIL PORRIDGE *
Joselito ham

ROAST FOIE GRAS
Almond fluid gel, cherry, chamomile

"SOUND OF THE SEA" SALMON POACHED WITH LIQUORICE
Asparagus, “Manni” olive oil

BEST END OF LAMB
Purée of onion and thyme

HOT AND ICED TEA (2005)

MRS MARSHALL’S MARGARET CORNET MANGO AND DOUGLAS FIR PUREE
Bavarois of lychee and mango, blackcurrant sorbet,
Blackcurrant and green peppercorn jelly

NITRO-SCRAMBLED EGG AND BACON ICE CREAM
Pain perdu, tea jelly (2006)

 

Selections of wine by the glass to accompany this menu are available from £90 per person


This menu is designed to be enjoyed by the whole table
An optional 12.5 per cent service charge will be added to your bill

 

Salle du Fast Duck

L'alchimiste anglais

Proche de Londres, dans la campagne anglaise, le restaurant The Fat Duck perd une place par rapport au classement 2005. Le chef Heston Blumenthal, né à Londres en 1966, a ouvert The Fat Duck en 1995 dans une bâtisse vieille de 450 ans. Si les débuts furent difficiles, le restaurant acquit vite ses lettres de noblesse et fut couronné de trois étoiles au Michelin en 2004. Heston Blumenthal, qui s'intéressa très tôt à la gastronomie moléculaire, est considéré comme l'alchimiste anglais de la cuisine. Si le porridge d'escargot est une de ses créations les plus emblématiques, "The A la Carte Menu" propose de déguster des lasagnes de langoustines à la truffe, un carpaccio de chou-fleur sauce chocolat ou la fameuse glace "bacon and egg".

linternaute

 

Restaurant The Fast Duck

*Snail Porridge

Autres photos sur le site:

http://www.justhungry.com